Overzicht lastenverdeellagen

image_pdfimage_print

Strongboard FL als lastenverdeellaag

Wanneer Strongboard FL als lastenverdeellaag?

  • Strongboard kan toegepast worden bij tegels met afmetingen tot 80 x 80 cm. In enkele uitzonderingen kan ook een tegel van 100 x 100 cm worden gebruikt. Zie hier een uitvoerig overzicht van de toegestane tegelmaten.
  • Tegels met een maatvoering tot 80 x 80 cm met een zijdenverhouding van 1: 1 tot 3: 1 zijn over de Strongboard FL lasten- en temperatuur-verdeellaag toe te passen.
  • Strongboard FL kan ook als lastenverdeellaag dienen bij PVC materiaal (PVC laminaat) met een dikte van 8 – 13 mm.

Strongboard FL is een voor tegels geoptimaliseerde, warmtegeleidende ontkoppelings- en lastenverdeelplaat van polyester vezels.

Gecombineerd met een Rollfix Eco lijm zorgt de plaat met een minimale opbouwhoogte van slechts 5 mm voor een perfecte ondergrond voor het verlijmen van tegels. Strongboard FL geleidt de warmte van de vloerverwarming efficient door naar de vloeroppervlakte. Het verleggen van de Strongboard FL gebeurt in verband.

Let op: 1 plaat Strongboard FL heeft de afmetingen 1150 x 600 mm (oppervlakte 0,69 m2). U moet uw gewenste aantal vierkante meters delen door de factor 0,69, om zo het benodigd aantal platen te bepalen. Bijvoorbeeld: 15 m2 oppervlak betekent: 15 /0,69 = 22 platen.

.

We wijzen met nadruk op de lijmvoorschriften bij gebruik van Strongboard FL

  • lijmsoorten bij gebruik van Strongboard FL onder tegels. Zie hierover uitvoerige informatie. Bij gebruik van Strongboard mag geen lijm op waterbasis worden toegepast.
  • de afmetingen van de voegen en het toe te passen voegenmateriaal
  • de tegelafmetingen: maximaal 80 x 80 cm, bij een maximale zijden verhouding van 3 : 1 (bijvoorbeeld: tegel van 60 x 20 heeft een verhouding van 3 : 1 kan wel, maar een tegel van 60 x 15 cm: 4 : 1 kan weer niet) Neem bij grote tegelmaten contact met ons op voor een advies op maat.

Instructies/Technische gegevens

.

Compact Floor Base12

Compact Floor Base12

Uitgebreide gegevens over Compact Floor Base12 treft u HIER.

Het lastverdeelpaneel Compact Floor Base12 is een nieuwe generatie droge dekvloer en is speciaal ontwikkeld voor gebruik op gipsplaatvloeren. 

Met een opbouwhoogte van slechts 12 mm combineert deze lastenverdeellaag op basis van cementvezel de voordelen van dekvloer en droge dekvloer.

Door de lage opslagmassa en het hoge warmtegeleidingsvermogen wordt de vloerverwarming een snel reagerend verwarmingssysteem met een lage aanvoertemperatuur , die snelle verwarming en dus energiebesparende verwarming mogelijk maakt. 

Tegelijkertijd is Compact Floor Base12 met zijn 12 mm dunner dan conventionele droge dekvloer en biedt toch een hoog draagvermogen (2,0 kN/m² in combinatie met de droogbouw vloerverwarmingssystemen). 

Compact Floor Base12 wordt zwevend op de verwarmingselementen van de vloerverwarming gelegd en met de Compact Floor Base hybride lijm wordt de messing-groef verbinding verlijmd. Na een droogtijd van 24 uur is de ruimte volledig beloopbaar en af ​​te dekken. De lage opbouw is geschikt voor elke vloerbedekking. 

Door het inleggen van gipsplaatconstructies wordt vocht vermeden, waardoor deze constructie bij uitstek geschikt is voor het achteraf aanbrengen van vloerverwarming als onderdeel van een renovatie.

Messing-Groef verbinding

Messing-groef bevestiging

De Compact Floor Base12 platen met afmetingen van 1200 x 600 x 12 mm, worden door een messing- en groefverbinding aan elkaar bevestigd.
De tot het systeem behorende BASE Fixlijm zorgt voor een perfecte verbinding.
De installatie is meer dan eenvoudig: de randen van de platen worden aan elkaar geschoven en verlijmd. Aan elkaar schroeven is niet noodzakelijk.

Wanneer Compact Floor Base12 toepassen?

COMPACT FLOOR BASE12 is universeel voor alle typen vloerbedeking toe te passen.

Parket, tegels, laminaat, PVC, tapijt: alles is mogelijk.
Bij toepassing van tegels kunnen formaten tot 60×60 cm toegepast worden.

Wordt heel dun laminaat: 5-8 mm toegepast, dan adviseren we een stevig ondervloer: Compact Floor Base 12 (12 mm opbouwhoogte) Ook toe te passen bij linoleum, vinyl en andere dunne vloerbedekkingen.

.

Compact Floor Expert15

Compact Floor Expert15

De warmtegeleidingslaag CompactFloor EXPERT is de moderne doorontwikkeling van de lastverdelingslaag in de droogbouw.

De opbouwhoogte van slechts 15 mm dankt ze aan vezelversterkte betonelementen, waardoor ze een hoge belastbaarheid van 5,0 kN/m² bereikt. Daarmee is Compact Floor EXPERT15 de ideale uitbreiding op het Heatnet droogbouw vloerverwarmingsprogramma voor maximaal vermogen in woon-, kantoor- en commerciële gebouwen. Ondanks de hoge belastbaarheid beschikt de lastverdelingslaag over een hoge warmtegeleiding, om uw vloerverwarming een maximale warmteafgifte toe te staan.

Dat bespaart energie en ontziet het milieu. De warmtegeleidingslaag Compact Floor Expert15 is geschikt voor alle vloerbekledingen, in het bijzonder voor grote tegels.

CompactFloor EXPERT wordt in verspringend verband op een scheidingsfolie gelegd en aan de stootkanten met de Compact Floor epoxylijm verlijmd. De warmtegeleidingslaag kan door slechts één persoon worden gelegd en door de geringe droogtijd van slechts 24 uur wordt uw bouwtijd sterk verkort.

Let op: Vanwege het gewicht van 11 kg per element kan CompactFloor EXPERT alleen op pallets worden verzonden. Daarom bedraagt de minimale afname 20 platen, dat komt overeen met 4,8 m².

Uitgebreide informatie over Compact Floor Expert15 treft u hier

.

Extra geluidsisolatie: Compact Floor Direct

Compact Floor Direct 1,5

De trend is dat door veel fabrikanten van parket dunnere parketdiktes worden aangeboden.

De dikte van zwevend parket was niet zo lang geleden nog 15-16 mm: tegenwoordig is parket met een dikte van 13-14 mm al heel normaal.

Bij zwevend parket (los gelegd) is het verantwoordelijk voor de verdeling van de belasting, d.w.z. de functie van de dekvloer. Daarmee is deze vermindering van de dikte van doorslaggevende invloed op de draagkracht van de totale constructie, alsmede op de functie van de verbindingstechniek (het kliksysteem) van het parket.

Het effect van een dunnere zwevende (los liggende) parketvloer op de daaronder liggende droogbouw verwarmingselementen is nader onderzocht.

Daaruit is gebleken dat constructies met Compact Floor DIRECT 1.5, bij zwevend parket ≥ 13 mm, al voldoen aan de eisen die gesteld worden op het gebied van de belasting van de vloer.

Ook bij gebruik van Strongboard FL wordt eveneens voldaan aan de eisen op het gebied van de belasting van de vloer bij de dunnere parketsoorten ≥ 13 mm.

Belastbaarheid

Parket over EPS30 of NEO20 met Compact Floor Direct1,5
  • Puntbelasting van Parket met dikte ≥ 13 mm : 1,0 kN, belasting per m2: 2,0kN
  • Puntbelasting van Parket met dikte ≥ 15 mm: 1,0 kN, belasting per m2: 2,0kN
Parket over EPS30 of NEO20 met Strongboard

Puntbelasting van Parket met dikte ≥ 13 mm: 2,0 kN, belasting per m2: 2,0kNPuntbelasting van Parket met dikte ≥ 15 mm: 2,0 kN, belasting per m2: 2,0kN

Fermacell vloerelementen als lastenverdeellaag over droogbouw vloerverwarmingssystemen

Heat-Pak® Plus met Heat-Foil® op een EPS vloerverwarmingselement


Heat-Pak Plus is dé stabiele ondervloer voor zwevende vloerverwarming elementen. Door de totale opbouwhoogte van 14 mm en de zware onderplaat van gips, voldoet Heat-Pak Plus aan alle eisen. De MDF bovenlaag is de perfecte basis voor het direct verlijmen van elastische vloerdekking zoals PVC en marmoleum. Heat-Pak Plus heeft een zeer lage warmteweerstand. Heat-Foil zorgt voor de ontkoppeling tussen de gipsplaat en het vloerverwarmingselement.
Heat-Pak Plus met Heat-Foil is toepasbaar voor zowel een zandcementvoer als voor een houten draagvloer.

Heat-Pak Plus is een ondervloersysteem dat speciaal is ontworpen voor plaatsing over diverse soorten vloerverwarming systemen. Heat-Pak Plus zorgt voor een perfect gladde en naadloze ondergrond, waardoor doortekening van oneffenheden in de vloerbedekking nagenoeg wordt uitgesloten. Dit systeem is daarom zeer geschikt om elastische vloerbedekking zoals PVC, linoleum en rubber direct op te verlijmen. 
Heat-Pak Plus heeft een zeer lage warmteweerstand, waardoor de warmte van het verwarmingssysteem probleemloos en gelijkmatig wordt doorgegeven. Heat-Pak Plus is uitermate geschikt voor gebruik i.c.m. elektrische vloerverwarming en warm water vloerverwarmingssystemen. 
Bij toepassing met elektrische vloerverwarming adviseren wij altijd een isolatielaag aan te brengen.
Bij warmwater toepassing kan deze ondervloer direct op de ingefreesde betonvloer gelegd worden of gecombineerd met vloerverwarmingselementen waar de slangen in verwerkt zijn. De combinatie contactgeluidreducerende onderlaag Cocofloor 4mm + vloerverwarmingselement + Heat-Pak Plus behaalt op een houten draagvloer aanzienlijk hoge geluidreductie waarde van meer dan 10 dB!
Heat-Pak Plus bestaat uit een 10mm gips onderplaat en een 4 mm MDF bovenplaat beide platen zijn voorzien van een interactieve lijm, welke de platen verbindt tot één stabiel systeem. Eenmaal geïnstalleerd, beschermt Heat-Pak Plus niet alleen uw vloerverwarmingssysteem, maar ook uw vloerbedekking.

Downloads

DROOGBOUW VLOERVERWARMING MONTAGE